Блог

17.10.2023 article image

Де подивитись фільми англійською з субтитрами

Всі вже давно зрозуміли, що англійську неможливо вивчити лише на заняттях, виключно по підручнику чи з репетитором двічі на тиждень. Все вищесказане - база, а далі лише ваша фантазія і мотивація: дехто обирає слухати англомовні подкасти на цікаві теми, а хтось - читати книги. Часто радять змінити мову інтерфейсу гаджетів на англійську, знайти друзів-іноземців, з якими можна буде спілкуватися англійською, або навіть поїхати у подорож в англомовну країну і зануритися в автентичне мовне середовище там. Враховуючи різні фактори, в тому числі фінансовий, впевнено перемагають фільми англійською з субтитрами. Ну, по перше, будь-де і будь-коли: хоч вдома, хоч в транспорті, хоч на ходу; по друге, є дуже багато безкоштовних сайтів, де можна дивитися фільми з субтитрами; а по третє, нема потреби виходити з зони комфорту (та й з власного дому також).

 

6 сайтів для перегляду фільмів англійською

 

     1. Netflix.com

 

Почнемо з найпопулярнішого сайту для перегляду фільмів та серіалів в світі. На жаль, Нетфлікс не пропонує безкоштовних підписок, але якщо шукаєте найкращу якість та найбільший вибір, то тут у нього конкурентів дуже мало. З переваг - максимально швидкий доступ до всіх кіноновинок в оригіналі та з оригінальними субтитрами в крутій якості, а також кілька варіантів підписок на різний гаманець. Дивитися можна з мобільних гаджетів, комп’ютера чи телевізора, також є можливість завантажувати фільми і переглядати їх навіть тоді, коли немає доступу до інтернету.

 

  • Базовий тариф: 4,99 євро. Підійде для тих, хто хоче познайомитися з стрімінговим сервісом та переглядатиме фільми та серіали з мобільних девайсів і не очікує високої якості зображення та звуку. З іншого боку, ціна дуже приємна і, якщо підпискою користуватиметься лише одна людина, цей вибір є дуже виправданим.

  • Стандартний тариф: 7,49 євро. Найкращий вибір для сім'ї з двох людей, якість буде дещо кращою та й ціна залишається дуже доступною. Можна одночасно переглядати фільми та серіали з двох девайсів.

  • Преміум: 9,99 євро. Це варіант для справжніх кіноманів та фанатів серіалів, якість 4К HDR не залишає запитань, до того ж підписка розрахована на сім'ю, можна користуватися з чотирьох пристроїв одночасно. 

 

На сайті та в додатку є багато корисних функцій, Нетфлікс запам'ятовує ваші смаки та жанри, яким ви віддаєте перевагу, а потім пропонує схожий контент. Також можна створювати персональні списки для перегляду пізніше та оцінювати переглянуті фільми, щоб скорегувати подальші рекомендації. Якщо ви свідомо не шукаєте піратських сайтів з можливістю подивитися фільми англійською безкоштовно, Нетфлікс - вибір номер один.

 

         2. Speechyard.com

 

А це вже не просто сайт, де можна подивитися фільми англійською з субтитрами, а повноцінна навчальна платформа, що має багато додаткових функцій. На сайті є окремі розділи для вивчення слів, граматики та тренування інших мовних навичок за допомогою фільмів та серіалів з субтитрами, а також текстів пісень. Можна потренувати вживання неправильних дієслів, повторити синоніми та антоніми, до речі, у всіх завданнях присутня озвучка носіями. Speechyard можна встановити як розширення в браузері і використовувати його для інших сайтів, в тому числі і для Нетфлікс. Це дасть змогу обрати слово з субтитрів, яке ви не розумієте, миттєво перекласти його та навіть зберегти у словник для подальшого вивчення і повторення. Портал можна використовувати безкоштовно у базовій версії або ж придбати доступ до ПРО-аккаунта на 1/3/6/9/12 місяців, щоб користуватися додатковими функціями.

 

      3. Moviehdkh.com

 

Дуже простий в користуванні сайт, де можна подивитися фільми англійською з субтитрами онлайн, без додаткових функцій, але з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, з яким розбереться навіть новачок. Є поділ на категорії за жанрами та роками виходу фільмів, можна переглянути трейлери (також з субтитрами). Особливо задоволеними будуть шанувальники аніме, адже на сайті цей жанр представлений великою кількістю англомовних та перекладених на англійську фільмів.

 

     4. Tv-english.club

 

До вашої уваги сайт з підбіркою телепрограм та навчальних роликів створених спеціально для вивчення англійської, де увесь контент для зручності розділений за рівнями та тематично. Можна легко знайти підбірку на свій смак та потреби, контент водночас навчальний та розважальний, є окремий розділ відео для дітей, а також актуальні статті на різну тематику, в тому числі з корисними порадами для тих, хто вивчає англійську. Щоб отримати повноцінний доступ до ресурсу, радимо придбати підписку від одного місяця, яка відкриває доступ до якісного контенту, тренувальних вправ та тестів.

 

     5. Ling-online.net

 

Справедливо зауважимо, що на цьому сайті ви не знайдете нічого зайвого, просто фільми та серіали з субтитрами на кількох мовах, нас в основному цікавитимуть саме англійські. Фільми можна сортувати за жанрами, роком виходу, рейтингом, а головне - за рівнем складності. Просто, не дуже великий архів та й новинки з'являються не так швидко як хотілось би. Але якщо мова йде про безкоштовні ресурси, то досить таки пристойний варіант. Можна спробувати для різноманіття, враховуючи, що на сайті немає обов'язкової реєстрації.

 

     6. Uakino.club

 

Ну а для тих, хто все-таки віддає перевагу українським субтитрам, або ж щойно почав вивчати англійську і жодного слова не розуміє при перегляді фільмів в оригіналі з англійськими субтитрами, залишаємо лінк на uakino.club, там можна абсолютно безкоштовно переглянути як кіноновинки, так і класику кінематографа без реєстрації та оплат. До речі, були приємно здивовані, що доступні до перегляду багато фільмів та серіалів, які вийшли в прокат відносно нещодавно, в тому числі мультфільми, а отже буде цікаво і дорослим, і дітям. Фільми для зручності посортовані по категоріях, також є анонси виходу новинок. Проте варто зауважити, що ефективніше все-таки дивитися фільми та серіали з оригінальними англійськими субтитрами.

 

Навіщо дивитися фільми англійською з субтитрами?

 

1. Перегляд фільмів з субтитрами сприяє підсвідомому навчанню

 

Переглядаючи фільми з англійськими субтитрами, ви автоматично запам’ятаєте нові слова, фрази та вимову, що використовуються в діалогах. Це чудовий спосіб зняти напругу від навантаження, пов’язаного з вивченням англійської мови і покращити рівень англійської поза навчальним класом.

 

2. Це легкий та приємний спосіб покращити вимову

 

Ні для кого не секрет, що навіть ті, хто вивчають англійську багато років часто соромляться свого акценту та неідеальної вимови. Але ж вимову можна покращити просто переглядаючи улюблений серіал.

 

3. Покращення швидкості читання та візуального сприйняття тексту

 

Варто зазначити, що читання також важлива навичка, яку не можна недооцінювати. Важливо, що переглядаючи фільми з субтитрами, ви читаєте діалоги, тобто навчаєтеся комунікації ситуативно, в різних контекстах, задіюючи два види сприйняття: візуально та на слух. Мозок тренується швидко та ефективно сприймати та інтерпретувати інформацію.

 

4. Покращення словникового запасу та писемної грамотності

 

Якщо дивитися фільм чи серіал без субтитрів, сюжет зазвичай настільки захоплює, що ми повністю занурюємося в нього, спостерігаючи за картинкою. На слух добре сприймаються вже знайомі слова, а от нові ігноруються. Але якщо увімкнути субтитри, фокус також зміщується на текст, а це означає, що ми не лише чуємо, а й бачимо нові слова та запам’ятовуємо їх написання.

 

5. Слова перетворюються в дії

 

Коли ми вивчаємо слова з підручників, зазвичай робимо це через переклад або пояснення слова (дефініцію), а під час перегляду улюбленого серіалу з субтитрами, ми бачимо слово та відео-демонстрацію, що дає змогу легко запам'ятати його методом асоціацій. Для візуалів це справжній подарунок.

 

Чи є недоліки перегляду фільмів з англійськими субтитрами онлайн?

 

На жаль, так. По перше, цей формат підійде не для кожного, адже початківці, наприклад, можуть бути дуже розчарованими, коли їм доведеться ставити фільм на паузу після кожної репліки і шукати переклад усіх без винятку слів. Також субтитри можуть добряче відволікати від сюжетної лінії, багато хто каже, що просто починає читати їх як книгу і немає часу навіть поглянути на картинку. По друге, субтитри викликають залежність. Навіть коли ваш рівень цілком достатній для того, щоб дивитися без субтитрів або лише зрідка опускати на них очі, ви щоразу пробігаєтеся по них аби переконатися, що все правильно зрозуміли. Така звичка може зашкодити прогресу у вивченні мови. Тому, якщо відчуваєте, що ваш погляд постійно прикутий до субтитрів, часто доводиться ставити серіал на паузу, щоб прочитати їх, або ви пам'ятаєте всі діалоги, та не можете пригадати сцен фільму, варто задуматися і дещо змінити підхід.